Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

Renske Jonkman,Uitwaaien
  • Renske Jonkman,Uitwaaien
  • Renske Jonkman,Uitwaaien
Uitwaaien
Lofzang op het vlakke land
€ 21.99
   Thuisbezorgen

  • Bestel vóór: 15:00
  • Bij u in huis op zaterdag *
  • Gratis verzending


Uitwaaien – lopen met de wind – is een typisch Hollandse gewoonte, die synoniem is aan ‘je hoofd leegmaken’, je overgeven aan natuur­krachten die sterker zijn dan jezelf om weer op kracht te komen. In dit persoonlijke, inspirerende essay gaat schrijfster Renske Jonkman na hoe de Nederlander zich staande houdt in dit landschap dat een paar meter onder zeeniveau ligt en waar de sterke zuidwestenwind voortdurend waait. Aan de hand van haar persoonlijke geschiede­nis, waarin de wind een belangrijke rol speelde, observeert zij nauw­gezet het Hollandse landschap en hoe dat landschap het karakter van de Nederlanders in al die eeuwen heeft gevormd.


Wat kunnen we leren van de wind, en hoe maken we gebruik van de wind? Uitwaaien is een boek over de helende werking van het landschap, over veerkracht en de behoefte jezelf te omringen met natuurkrachten.


‘Geweldig boek om te lezen, het raakte me diep. Een buitengewone, prachtige ode aan de wind.’

– Tamsin Calidas, auteur van Ik ben een eiland
Extra informatie:

Paperback / softback
176 pagina's
September 2023
191 gram
200 x 125 x 16 mm
EAN: 9789038812885
Nijgh & Van Ditmar


* We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.